Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rohlíčky se špenátem a zeleninou.

3. 1. 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Těsto:
Suroviny:
půl kila hladké mouky
1/2 droždí
1vejce
1 lžička cukru
1 lžička soli
100 ml oleje
 

Postup:
Z droždí vejce a lžičky cukru připravíme kvásek tak, že jej dolijeme do 300 ml vodou a dobře rozšleháme. Necháme vzejít na teple.
Do mísy přesijeme mouku přidáme kávovou lžičku soli uděláme důlek a vlijeme olej a připravený kvásek, zpracujeme vláčné nelepivé těsto a necháme 20 min. "stydět" pod ubrouskem.
Nakynulé těsto rozdělíme na 1/4 a postupně rozválíme, nejlépe dokulata.
Rozválené těsto rozkrájíme na osminy jako pizzu a plníme náplněmi dle vlastní fantazie.

Srolujeme rohlíčky a pokládáme na plech. potřeme bílkem, posypeme kmínem a solí. Pečeme asi 10 minut v rozpálené troubě.


Náplň špenátová
Suroviny:
1 špenát mražený rozteklý
1 kostka zeleninového vývaru
1 středně velká cibule
česnek dle chuti
sýr cca 100 g

Postup:
na zpěněnou cibulku dáme rozehřát špenát s kostkou vývaru, jemně povaříme, odstavíme přidáme česnek, sýr a znovu zamícháme, necháme zchladnout
 


Náplň zeleninová:
Suroviny:
1 zeleninová směs (my jsme použili směs s kukuřicí)
1 kostka zeleninového vývaru
sýr - cihla ke strouhání
koření dle chuti (řecké, everest, provensálské, nebo ostřejší dle zvyklostí)

Postup:
Zeleninu vhodíme do vroucí ochucené (okořeněné) vody a vaříme do měkka.
Scedíme. Zeleninu jemně rozmačkáme vidličkou pak do ní vmícháme sýr.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA