Jdi na obsah Jdi na menu
 


Cizrnová pomazánka

22. 1. 2007
Cizrnová pomazánka

  30 min 1120 kJ/100 g
1 porce - 35 kJ
obtížnost
 
 
  Váha 1 porce - 30g


Suroviny 10 porcí
 


  Instantní cizrnová mouka 66,6 g  
  Horká voda 133,3 ml  
  Rostlinný tuk 100 g  
  Pórek čerstvý 0,5 cm  
  Česnek čerstvý (stroužek) 0,5 ks  
  Hořčice plnotučná (lžíce) 0,5 ks  
  Sůl, Pepř      
  Šťáva z jednoho citrónu      


  Příprava      


 
Do instantní cizrnové mouky nalijeme horkou osolenou vodu (cca 80 - 90°C) a rozetřeme do hladkého těsta (pasty). Přidáme najemno nakrájený pórek, utřený česnek, hořčici, pepř, citrónovou šťávu a znovu promícháme.
Přidáme postupně tuk a vše vyšleháme do hladkého krému.
Místo pórku lze také použít konzervovaného tuňáka, sýr, celer, nebo vařené vajíčko.

Obrazek



 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA