Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medvědí šišky z cizrny

22. 1. 2007
Medvědí šišky z cizrny

  20 min 865 kJ/100 g
1 porce - 1100 kJ
obtížnost
 
 
  Váha 1 porce - 130g
Suroviny 10 porcí
 

  Instantní cizrnová mouka 350 g  
  Voda 400 ml  
  Mleté maso 350 g  
  Sýr strouhaný 60 g  
  Olej 50 ml  
  Vejce 40 g  
  Cibule 35 g  
  Sůl 10 g  
  Česnek 7 g  
  Pepř 2 g  
  Solamyl 7 g  

  Příprava      

 
Do cizrnové mouky vmícháme Solamyl, sůl, pepř, česnek, nastrouhaný sýr, cibuli a vše důkladně promícháme. Přidáme vejce, olej a vlažnou vodu, opět promícháme. Do těsta nakonec vpravíme mleté maso a hmotu důkladně propracujeme
Těsto tvarujeme do válečků a dáváme smažit do zlatova ve fritéze cca 10 - 12 minut na 170°C.
Medvědí šišky KNUSPI jsou vhodné jako součást hlavního chodu. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši nebo hranolky.
Variantu tohoto pokrmu můžeme připravit záměnou mletého masa za celerové nudličky.

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA