Medvědí šišky z cizrny
22. 1. 2007
Medvědí šišky z cizrny | |||||
20 min | 865 kJ/100 g 1 porce - 1100 kJ |
obtížnost |
|||
Váha 1 porce - 130g |
Suroviny | 10 porcí | |||
Instantní cizrnová mouka | 350 g | |||
Voda | 400 ml | |||
Mleté maso | 350 g | |||
Sýr strouhaný | 60 g | |||
Olej | 50 ml | |||
Vejce | 40 g | |||
Cibule | 35 g | |||
Sůl | 10 g | |||
Česnek | 7 g | |||
Pepř | 2 g | |||
Solamyl | 7 g | |||
Příprava | ||||
Do cizrnové mouky vmícháme Solamyl, sůl, pepř, česnek, nastrouhaný sýr, cibuli a vše důkladně promícháme.
Přidáme vejce, olej a vlažnou vodu, opět promícháme. Do těsta nakonec vpravíme mleté maso a hmotu důkladně propracujeme Těsto tvarujeme do válečků a dáváme smažit do zlatova ve fritéze cca 10 - 12 minut na 170°C. Medvědí šišky KNUSPI jsou vhodné jako součást hlavního chodu. Jako přílohu doporučujeme bramborovou kaši nebo hranolky. Variantu tohoto pokrmu můžeme připravit záměnou mletého masa za celerové nudličky. |
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář