Pravěká polévka z cizrny
22. 1. 2007
Pravěká polévka z cizrny | |||||
40 min | 111 kJ/100 g 1 porce - 310 kJ |
obtížnost |
|||
Váha 1 porce - 270g |
Suroviny | 10 porcí | |||
Instantní cizrnová mouka | 150 g | |||
Voda | 2500 ml | |||
Sušená zelenina | 60 g | |||
Sůl | 30 g | |||
Máslo | 20 g | |||
Polévkové koření | 10 g | |||
Majoránka | 10 g | |||
Ocet | 10 ml | |||
Příprava | ||||
Do hrnce nalijeme studenou vodu, kterou necháme asi 5 min. prohřát. Mezitím si asi do 2 dcl vody namočíme sušenou zeleninu,
kterou necháme asi 5 minut ve vodě nabýt. Do vlažné vody v hrnci pak vmícháme (metlou) cizrnovou mouku KNUSPI. Až bude cizrnová mouka zcela rozpuštěna (pokud jsou hrudky po převaření zmizí) vmícháme do polévky dále sůl, koření, máslo, zeleninu a majoránku. Polévku takto vaříme asi 15 minut. Pak přidáme ocet a necháme přejít varem. Hotovou polévku podáváme zdobenou petrželkou a pažitkou. Cizrnová polévka KNUSPI má jemně nakyslou chuť. Je velmi sytá a je tedy vhodné ji podávat před odlehčeným hlavním chodem (rýžový nákyp, zapékané těstoviny). |
coze
(ja, 8. 8. 2023 15:01)