Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pravěká polévka z cizrny

22. 1. 2007
Pravěká polévka z cizrny

  40 min 111 kJ/100 g
1 porce - 310 kJ
obtížnost
 
 
  Váha 1 porce - 270g


Suroviny 10 porcí
 


  Instantní cizrnová mouka 150 g  
  Voda 2500 ml  
  Sušená zelenina 60 g  
  Sůl 30 g  
  Máslo 20 g  
  Polévkové koření 10 g  
  Majoránka 10 g  
  Ocet 10 ml  


  Příprava      


 
Do hrnce nalijeme studenou vodu, kterou necháme asi 5 min. prohřát. Mezitím si asi do 2 dcl vody namočíme sušenou zeleninu, kterou necháme asi 5 minut ve vodě nabýt. Do vlažné vody v hrnci pak vmícháme (metlou) cizrnovou mouku KNUSPI.
Až bude cizrnová mouka zcela rozpuštěna (pokud jsou hrudky po převaření zmizí) vmícháme do polévky dále sůl, koření, máslo, zeleninu a majoránku. Polévku takto vaříme asi 15 minut. Pak přidáme ocet a necháme přejít varem.
Hotovou polévku podáváme zdobenou petrželkou a pažitkou.
Cizrnová polévka KNUSPI má jemně nakyslou chuť. Je velmi sytá a je tedy vhodné ji podávat před odlehčeným hlavním chodem (rýžový nákyp, zapékané těstoviny).

Obrazek



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA