Jdi na obsah Jdi na menu
 


Římské placičky

22. 1. 2007
Římské placičky

  20 min 710 kJ/100 g
1 porce - 2485 kJ
obtížnost
    
 
 
   Váha 1 porce - 350g
Suroviny 10 porcí  
 

  Instantní cizrnová mouka 600 g    
  Solamyl 400 g    
  Vejce 4 ks    
  Cibule 150 g    
  Mléko 2000 g    
  česnek nebo pasta 70 g    
  Uzený bujon 50 g    
  Majoránka 20 g    
  Tuk 150 g    
  Sůl, zelená petržel, popř. uzené maso nebo škvarky jako do bramboráku.  

  Příprava      

 
   Cizrnovou mouku KNUSPI a Solamyl smícháme, přidáme sůl a majoránku. Do dobře promíchaných surovin přidáme dále vejce, mléko, česnek a ostatní suroviny. Vše důkladně promícháme, dokud se nevytvoří těsto jako na lívance.
   Vyníchané těsto pak smažíme na tuku ve tvaru bramboráčků.
   Jako přílohu je dobré použít oblohu z čerstvé zeleniny
 

Obrazek


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA