Krůtí čína v listech z pekinkgského zelí
1. 1. 2007
Krůtí čína v listech z pekinkgského zelí
Potřebné suroviny:400 g krůtích prsíček
4 velké listy pekingského zelí
1 menší červená cibule
1 červená paprika
1 žlutá paprika
2 stružky česneku nakrájeného na tenké plátky
2 lžíce oleje
kari koření, sůl, pepř,
1 lžíce aceto balsamico
1 /2 káv lžičky hnědého cukru
1 lžička solamylu
Postup:
Krůtí prsa nakrájejte na kousky. Červenou cibuli nakrájejte na tenká kolečka, papriky na proužky. Připravte marinádu z 1 lžíce oleje, solamylu v trošce vody a koření. Do ní dejte maso i zeleninu a promíchejte. Listy pekingského zelí krátce spařte ve vařící vodě, aby změkly a nechte okapat. Na velké pánvi wok rozpalte druhou lžíci oleje a děrovanou naběračkou přidejte maso se zeleninou. Krátce opečte (5 minut). Do zbylé marinády přidejte solamyl a vlijte do pánve a půl minuty promíchávejte. Na každý talíř rozložte list pekingu a do něj zabalte masozeleninovou směs.
Počet porcí: 4
Energie: 752KJ / porce
Sacharidy: 5g / porce
Tuky: 6g / porce
Bílkoviny: 25g / porce
čina
(esterka, 14. 2. 2010 10:02)