KRŮTÍ GULÁŠ
29. 12. 2006
KRŮTÍ GULÁŠ
cca 4 porce
Suroviny: 500 g krůtích prsou; 300 g cibule; 500 g čerstvých rajčat; 2 čerstvé papriky; trochu oleje (ne olivového); sladká paprika; trochu soli (nemusí být); trochu sójové omáčky
Postup: Maso očistíme a nakrájíme na kostičky. V míse kostičky zakapeme trochou sójové omáčky, důkladně promícháme a necháme chvíli v chladu odstát. Mezitím nakrájíme cibuli na větší kousky a rajčata na půlkolečka. Cibuli zpěníme ji na rozehřátém oleji. POZOR - neustále míchat, aby se nepřepaloval olej, ani cibule! Jakmile cibule zesklovatí, přidáme odležené krůtí maso. Krátce, cca 7 min orestujeme. Po orestování zalijeme orestované maso trochou vody a přidáme nakrájená rajčata a sladkou papriku (množství asi jako do klasického guláše). Dusíme asi 20 minut. Poté necháme odvařit přebytečnou vodu.
"Omáčku" vytvoří rozvařená rajčata a cibule. Pokud by se někomu zdálo omáčky málo, je možné přidat trochu neslazeného rajčatového protlaku. Před ukončením vaření je možné podle chuti dosolit (nedoporučuji - v sójové omáčce je dostatek soli). Hotový guláš "ozdobíme" na talíři syrovou paprikou, nakrájenou na tenké plátky a jarní cibulkou. Podáváme s rýží - loupanou nebo neloupanou - dle potřeby a chuťovýých preferencí...
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář