Krůtí stehna v tomatovém zelí
Krůtí stehna v tomatovém zelí
Ingredience pro přípravu 6 porcí:
1 kg krůtích stehen (horní část), 2 lžíce sójové omáčky, trochu omáčky tabasco, pálivá paprika, 2 lžíce oleje, 1/2 kg rajčat, 150 g kukuřice, 1/2 kg kyselého zelí, majoránka, sůl, pepř
Příprava:
Maso
umyjeme a osušíme. Sójovou omáčku,
tabasco a papriku rozmícháme v trošce
vody, maso tím po všech stranách
potřeme a marinujeme cca 1 hodinu.
V pekáči rozpálíme olej a maso v něm
po všech stranách opečeme. Maso
vyjmeme, vložíme kyselé zelí,
přelijeme trochou vody, okořeníme
majoránkou, solí, pepřem a 10 minut
dusíme.
Mezitím spaříme horkou vodou rajčata,
slupku sloupneme, odstraníme stonek,
dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata a
kukuřici dáme do zelí, přidáme
stehna a v zakrytém hrnci dusíme cca 45
minut.