Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře na pomerančích

22. 1. 2007

Kuře na pomerančích

 

Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.


 

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 4 lžíce pomerančové zavařeniny
  • 1 lžičku lístků čerstvého tymiánu
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla:

1. Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.

2. Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.

3. Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát. 

Doba přípravy: 20

Počet porcí: 4


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA