Kuře na pomerančích
22. 1. 2007
Kuře na pomerančích
Lahodné exotické chutě. Nádherně voňavé. Jemné a lehké jídlo z masa.
Ingredience:
- 4 kuřecí prsíčka
- 1 lžíci olivového oleje
- 300 ml drůbežího vývaru
- 4 lžíce pomerančové zavařeniny
- 1 lžičku lístků čerstvého tymiánu
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1. Plátky kuřete opláchněte, osušte a lehce naklepejte. Osolte a opepřete. V silnostěnné pánvi rozpalte olej a maso na něm z obou stran opečte dozlatova; trvá to celkem osm až deset minut.2. Stáhněte plamen a vlijte do pánve vývar, ve kterém jste rozšlehali zavařeninu. Přisypte tymián, zamíchejte a nechte pět minut probublávat. Pak vyjměte kuře a omáčku ještě vařte, až zhoustne.
3. Každý plátek masa přelijte na talíři omáčkou. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory nebo rýže a svěží zelený salát.
Doba přípravy: 20
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář