Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře se sýrem

22. 1. 2007

Kuře se sýrem

 

Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!


 

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g sýra typu čedar
  • 8 malých rajčat, nejlépe třešňových
  • 4 lžičky bazalkového pesta (můžete si je vyrobit: rozmixujte dohromady bazalkové lístky, olej, hrst oříšků, trochu parmazánu a česneku)
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla:

1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Plátky masa vložte do plastového sáčku a paličkou na maso, válečkem či dnem těžké pánve je pořádně naklepejte. Sáček zabrání tomu, aby se maso potrhalo. Ve velké silnostěnné pánvi, která se dá vložit pod gril, rozehřejte olej a maso z obou stran asi dvě minuty opékejte, až zezlátne.

2.
Mezitím nastrouhejte sýr, rajčata nakrájejte na čtvrtky a oboje smíchejte. Maso vyjměte z pánve a vytřete ji kuchyňským papírem, jinak by olej pod grilem prskal. Vraťte maso na pánev, každý plátek osolte, opepřete, potřete pestem a rozložte na něj sýr s rajčaty.

3. Na minutu či dvě vložte pánev (rukojeť můžete obalit alobalem, abyste ji ochránili) pod gril, až se sýr rozteče.

4. Kuřecí plátky podávejte s míchaným nebo jednoduchým zeleninovým salátem.
 Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě, ale i rýže, těstoviny nebo čerstvé pečivo.

Doba přípravy: 15

Počet porcí: 4


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA