Kuře se sýrem
22. 1. 2007
Kuře se sýrem
Plátky masa, rozplývající se sýr, šťavnatá minirajčata a voňavé pesto. Krásná vzpomínka na italské prázdniny!
Ingredience:
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g sýra typu čedar
- 8 malých rajčat, nejlépe třešňových
- 4 lžičky bazalkového pesta (můžete si je vyrobit: rozmixujte dohromady bazalkové lístky, olej, hrst oříšků, trochu parmazánu a česneku)
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1. Gril předehřejte na nejvyšší teplotu. Plátky masa vložte do plastového sáčku a paličkou na maso, válečkem či dnem těžké pánve je pořádně naklepejte. Sáček zabrání tomu, aby se maso potrhalo. Ve velké silnostěnné pánvi, která se dá vložit pod gril, rozehřejte olej a maso z obou stran asi dvě minuty opékejte, až zezlátne.2. Mezitím nastrouhejte sýr, rajčata nakrájejte na čtvrtky a oboje smíchejte. Maso vyjměte z pánve a vytřete ji kuchyňským papírem, jinak by olej pod grilem prskal. Vraťte maso na pánev, každý plátek osolte, opepřete, potřete pestem a rozložte na něj sýr s rajčaty.
3. Na minutu či dvě vložte pánev (rukojeť můžete obalit alobalem, abyste ji ochránili) pod gril, až se sýr rozteče.
4. Kuřecí plátky podávejte s míchaným nebo jednoduchým zeleninovým salátem.
Jako příloha se hodí brambory v jakékoli podobě, ale i rýže, těstoviny nebo čerstvé pečivo.
Doba přípravy: 15
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář