Kuře v pomerančích s rozmarýnem
22. 1. 2007
Kuře v pomerančích s rozmarýnem
Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout
Ingredience:
- 4 kuřecí prsíčka
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce balzamikového octa
- 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 150 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíci třtinového cukru
- ½ lžíce másla
- filátka z jednoho pomeranče (dílky zbavené tenké slupky a zrnek)
- snítky rozmarýnu na ozdobu
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1. Prsíčka
zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve).
Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji
v silnostěnné
pánvi. Maso jednou obraťte.
2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem.
Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut
bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.
3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka
hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte
plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.
Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku,
3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli
pánvi. Maso jednou obraťte.
2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem.
Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut
bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.
3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka
hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte
plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.
Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku,
3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli
Doba přípravy: 10
Vaření: 15-20 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář