Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuře v pomerančích s rozmarýnem

22. 1. 2007

Kuře v pomerančích s rozmarýnem

 

Balzamikový ocet dodá omáčce hloubku a masu pomůže rychleji zkřehnout

Ingredience:

  • 4 kuřecí prsíčka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 150 ml čerstvé pomerančové šťávy
  • 150 ml kuřecího vývaru
  • 1 lžíci sekaného čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžíci třtinového cukru
  • ½ lžíce másla
  • filátka z jednoho pomeranče (dílky zbavené tenké slupky a zrnek)
  • snítky rozmarýnu na ozdobu
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla:

1. Prsíčka zabalte do potravinové fólie a lehce naklepejte (třeba dnem pánve). Vyjměte z fólie, opepřete a pět minut pečte na rozpáleném oleji v silnostěnné
pánvi. Maso jednou obraťte.

2. Přelijte dvěma lžícemi octa, pomerančovou šťávou a vývarem.
Posypte rozmarýnem, osolte, přiveďte k varu, snižte plamen a vařte pět minut
bez pokličky. Polévejte šťávou a po chvíli obraťte.

3. Vmíchejte cukr, máslo a zbytek octa a ještě pár minut vařte, až bude omáčka
hustá a lesklá. Kuře vložte do servírovací mísy, přelijte omáčkou, ozdobte
 plátky pomeranče a snítkami rozmarýnu. Podávejte s rýží a křehkým zeleným salátem.

Jedna porce obsahuje cca: 1084 kJ, 34 g bíkovin, 11 g cukrů, 9 g tuku,
3 g nasycených mastných kyselin, stopy vlákniny, 5 g přidaného cukru, 0,3 g soli

Doba přípravy: 10

Vaření: 15-20 minut

Počet porcí: 4


 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA