Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí guláš

22. 1. 2007
Kuřecí „ guláš"

 

300 g kuřecích prsou,

2 cibule,

1 paprika,

2 rajčata,


1 lžíce oleje,

2 lžíce kukuřičného škrobu,

1 lžíce červené sladké papriky,

2 stroužky česneku, sůl

3 porce, asi 720 kJ na porci

Nasucho opečeme kuřecí prsa nakrájená na plátky, (aby se zatáhla šťáva), a vyndáme na talíř. Nahrubo nakrájenou cibuli restujeme chvíli na oleji, pak přidáme prolisovaný česnek, sojovou slaninu, papriku(koření) a vrátíme zpět maso. Podlijeme vodou, osolíme a zvolna dusíme. Dál si nakrájíme papriku a rajčata a přidáme k masu. Společně dusíme, až je maso měkké a zelenina skoro rozvařená. Pak maso vyndáme na talíř a k rozvařené směsi přidáme 0,5 dcl studené vody rozmíchané s kukuřičným škrobem. Podle svého doředíme vodou na patřičnou hustou. Povaříme 2 minuty, rozmixujeme a přecedíme. Pak vrátíme zpět kuřecí maso. Jako příloha se hodí brambory, těstoviny i rýže.

Doba přípravy25 minut, doba dušení 30 minut

a klasika...

300 g hovězího masa, 30 g slaniny, 30 g mouky, 20 g sádla, sůl, paprika, 3 cibule = 1250 kJ na porci

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA