Kuřecí prsíčka na jehle
Kuřecí prsíčka na jehle
2 kuřecí řízky,
4 plátky kuřecí šunky,
2 lžíce rajčatového protlaku
nebo kečupu
hrst
čerstvé bazalky (lze nahradit menším množstvím sušené),
1 stroužek
česneku,
sůl, pepř.
2 porce,
má asi 700 kJ,
Kuřecí řízek podélně nařízneme, takže získáme z každé porce 2 nízké plátky kuřecího masa, ty ještě jemně naklepeme rukou nebo válečkem. Kuřecí plátky pomažeme směsí protlaku a rozmačkaného česneku, poklademe plátkem slaniny nebo šunky, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a stočíme do roládky. Tu opatrně (aby se nerozbalila) nakrájíme na plátky cca 2cm silné a ty napichujeme na jehlu nebo špejly. (Jehla nakonec vypadá jako semafor, jedno kolečko vedle druhého, to abyste nenapichovali jinak.) Jehly umístíme na plech a z obou stran grilujeme do měkka a křupava. (Můžete trochu potřít olejem.)
Doba přípravy 40 minut, včetně grilování.
Podáváme s gratinovanou brokolicí nebo těstovinami, chutná i se zeleninovým salátem.