Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kuřecí prsíčka na jehle

22. 1. 2007

Kuřecí prsíčka na jehle

2 kuřecí řízky,

4 plátky kuřecí šunky,

2 lžíce rajčatového protlaku nebo kečupu

hrst čerstvé bazalky (lze nahradit menším množstvím sušené),

1 stroužek česneku,

sůl, pepř.

2 porce,

má asi 700 kJ,


Kuřecí řízek podélně nařízneme, takže získáme z každé porce 2 nízké plátky kuřecího masa, ty ještě jemně naklepeme rukou nebo válečkem. Kuřecí plátky pomažeme směsí protlaku a rozmačkaného česneku, poklademe plátkem slaniny nebo šunky, osolíme, opepříme, posypeme bazalkou a stočíme do roládky. Tu opatrně (aby se nerozbalila) nakrájíme na plátky cca 2cm silné a ty napichujeme na jehlu nebo špejly. (Jehla nakonec vypadá jako semafor, jedno kolečko vedle druhého, to abyste nenapichovali jinak.) Jehly umístíme na plech a z obou stran grilujeme do měkka a křupava. (Můžete trochu potřít olejem.)

Doba přípravy 40 minut, včetně grilování.

Podáváme s gratinovanou brokolicí nebo těstovinami, chutná i se zeleninovým salátem.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA