Jdi na obsah Jdi na menu
 


Opékané kuře s červeným zelím

22. 1. 2007

Opékané kuře s červeným zelím

Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.


 

Ingredience:

 
  • 2 lžíce francouzské hořčice
  • 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
  • 1 lžičku přírodního krupicového cukru
  • 6 lžic olivového oleje + trochu na zakapání
  • 300 g červeného zelí, jemně nakrájeného
  • 4 kuřecí prsíčka s kůží
  • 1–2 čekankové puky, rozdělené na lístky
  • 400g plechovku bílých sterilovaných fazolí, scezených a propláchnutých
  • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla:

1. Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.

2. Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.

3.
Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.

Doba přípravy: 10

Opékání: 10 minut

Počet porcí: 4


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA