Opékané kuře s červeným zelím
22. 1. 2007
Opékané kuře s červeným zelím
Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.
Ingredience:
- 2 lžíce francouzské hořčice
- 1 stroužek česneku, jemně nasekaný
- 1 lžičku přírodního krupicového cukru
- 6 lžic olivového oleje + trochu na zakapání
- 300 g červeného zelí, jemně nakrájeného
- 4 kuřecí prsíčka s kůží
- 1–2 čekankové puky, rozdělené na lístky
- 400g plechovku bílých sterilovaných fazolí, scezených a propláchnutých
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1. Hořčici,
česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za
stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte
promačkané zelí. Salát dejte stranou.
2. Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.
3. Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.
2. Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.
3. Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.
Doba přípravy: 10
Opékání: 10 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář