Pikantní králík a pohanková rýže
Pikantní králík a pohanková rýže
Suroviny
600 g vykostěného králíka
1 česnek
2 cibule
2 lž škrobové moučky
sůl
1 lžička octa
kari
skořice
olej
200 g rýže
200 g pohanky
nové koření
pepř celý
Postup
Z oleje, česneku, cibule a koření připravíme marinádu, do které
naložíme maso na 12 hodin. Po odležení maso orestujeme a dusíme ve
vlastní šťávě do měkka. Šťávu pak zahustíme škrobovou moučkou a
provaříme.
Pohanku několikrát propláchneme horkou vodou, osolíme, přidáme lžíci
oleje a dáme vařit. Rýži propláchneme, osolíme, přidáme rozpůlenou
cibuli, nové koření, celý pepř a lžíci oleje a také dáme vařit. Když
jsou měkké lehce promícháme dohromady.