Velikonoční závitky se sušenými rajčaty a pestem
Velikonoční závitky se sušenými rajčaty a pestem
Ingredience pro přípravu 4 porcí:
8 tenkých krůtích řízků,
1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu,
3 lžíce pesta,
8
sušených rajčat
350 g cuket,
300 g malých žampionů,
1 lžíce oleje,
6 lžic suchého bílého vína,
1
lžíce másla,
1/2 svazku čerstvé bazalky,
majoránka, sůl, pepř
Příprava:
Krůtí
řízky omyjeme a osušíme, osolíme je,
opepříme a potřeme pestem. Na každý
řízek položíme sušené rajče,
svineme a sepneme párátky.
Cuketu omyjeme, očistíme a rozkrájíme
na kostičky. Žampiony otřeme vlhkou
utěrkou, očistíme a rozpůlíme je.
V pánvi rozehřejeme olej a krůtí
závitky na něm opečeme ze všech stran
dozlatova. Přilijeme bílé víno a maso
pod poklicí dusíme asi 8 minut.
V další pánvi rozehřejeme máslo a
přidáme cuketu a žampiony. Osolíme,
opepříme a přidáme kostku MAGGI
Zlatý houbový bujon, kterou necháme za
občasného promíchání na pánvi
rozpustit.
Cuketu a žampiony opečeme na pánvi.
Bylinky opereme a nadrobno posekáme.
Majoránkou posypeme cuketu se žampiony.
Závitky rozdělíme na talíře a
obložíme zeleninou. Maso posypeme
posekanou bazalkou.