Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční závitky se sušenými rajčaty a pestem

22. 1. 2007

Velikonoční závitky se sušenými rajčaty a pestem

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

8 tenkých krůtích řízků,

1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu,

3 lžíce pesta,

8 sušených rajčat

350 g cuket,

300 g malých žampionů,

1 lžíce oleje,

6 lžic suchého bílého vína,

1 lžíce másla,

1/2 svazku čerstvé bazalky,

majoránka, sůl, pepř

Příprava:

Krůtí řízky omyjeme a osušíme, osolíme je, opepříme a potřeme pestem. Na každý řízek položíme sušené rajče, svineme a sepneme párátky.
Cuketu omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kostičky. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a rozpůlíme je.
V pánvi rozehřejeme olej a krůtí závitky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přilijeme bílé víno a maso pod poklicí dusíme asi 8 minut.
V další pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cuketu a žampiony. Osolíme, opepříme a přidáme kostku MAGGI Zlatý houbový bujon, kterou necháme za občasného promíchání na pánvi rozpustit.
Cuketu a žampiony opečeme na pánvi.
Bylinky opereme a nadrobno posekáme. Majoránkou posypeme cuketu se žampiony.
Závitky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou. Maso posypeme posekanou bazalkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA