DÝŇOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
DÝŇOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA
Krémová polévka čisté a plné zeleninové chuti pro milovníky zdravé kuchyně a pro děti, které milují její nasládlou chuť.
- 2 hrnky oloupané dýně
- 1 mrkev
- kousek celeru a petržele
- 1 cibule
- 1 palička česneku
- 1 lžíce oliv.oleje
Oloupanou a nahrubo nakrájenou zeleninu s dýní necháme vařit v co nejmenším množství vody. Až je vše uvařeno do měkka slejeme většinu vody do jiné nádoby a zeleninu se zbytkem vody rozmixujeme do hladka. Přilejeme vývar až do takové hustoty polévky, jaká nám vyhovuje (tímto způsobem nemusíme zahušťovat jíškou), a dosolíme. Servírujeme na hlubokých talířích, a teprve na talíři přidáme na každý talíř lžičku oleje. Polévku můžeme ozdobit nasekanou kadeřavou petrželkou.
Komentáře
Přehled komentářů
Pokud je pravda, že každá informace se k nám dostane v ten pravý čas, když jsme na ni připraveni, tak mně se to stalo před pár dny. Ačkoliv jsem o dýni Hokkaido a její úžasných nejen chuťových vlastnostech četla už dost dávno, ochutnat jsem se ji odhodlala až nyní. Že bych už byla zralá? Na tyto tykvičky snad ano.
http://dobreazdrave.cz/dyne-hokkaido-poprve-v-me-kuchyni/
Hokkaido
(dobreazdrave.cz, 11. 11. 2012 18:16)