Jdi na obsah Jdi na menu
 


DÝŇOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

3. 1. 2007

DÝŇOVÁ KRÉMOVÁ POLÉVKA

Krémová polévka čisté a plné zeleninové chuti pro milovníky zdravé kuchyně a pro děti, které milují její nasládlou chuť.

  • 2 hrnky oloupané dýně
  • 1 mrkev
  • kousek celeru a petržele
  • 1 cibule
  • 1 palička česneku
  •  1 lžíce oliv.oleje

Oloupanou a nahrubo nakrájenou zeleninu s dýní necháme vařit v co nejmenším množství vody. Až je vše uvařeno do měkka slejeme většinu vody do jiné nádoby a zeleninu se zbytkem vody rozmixujeme do hladka. Přilejeme vývar až do takové hustoty polévky, jaká nám vyhovuje (tímto způsobem nemusíme zahušťovat jíškou), a dosolíme. Servírujeme na hlubokých talířích, a teprve na talíři přidáme na každý talíř lžičku oleje. Polévku můžeme ozdobit nasekanou kadeřavou petrželkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Hokkaido

(dobreazdrave.cz, 11. 11. 2012 18:16)

Pokud je pravda, že každá informace se k nám dostane v ten pravý čas, když jsme na ni připraveni, tak mně se to stalo před pár dny. Ačkoliv jsem o dýni Hokkaido a její úžasných nejen chuťových vlastnostech četla už dost dávno, ochutnat jsem se ji odhodlala až nyní. Že bych už byla zralá? Na tyto tykvičky snad ano.

http://dobreazdrave.cz/dyne-hokkaido-poprve-v-me-kuchyni/

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA