Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gazpacho( čti gazpačo - studená rajčatová polévka)

22. 1. 2007

Gazpacho( čti gazpačo - studená rajčatová polévka)

500 g rajčat( kdo šetří čas, použije loupaná rajčata v konzervě valfruta),

1 cibule,

1 okurka,

1 dl červeného vína,

10 černých oliv/ nemusí být/,

1 stroužek česneku,

1 lžíce olivového oleje,

sladká paprika,

cukr,

sůl,

barevný pepř,

tabasco,

petrželka.

3 porce, 1 porce asi 600 kJ  

Rajčata spaříme a oloupáme nebo použijeme již loupaná ( z konzervy), drobně pokrájíme cibuli, osolíme, opepříme, osladíme, přidáme víno, utřený česnek s paprikou, olej a rozmixujeme. Pak přidáme okurku nakrájenou na drobné kostičky, odpeckované olivy a vychladíme. Před podáváním můžeme přiostřit tabascem a posypat petrželkou.

Doba přípravy 15 minut, chlazení 2 hodiny.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odpověď

(Komteska, 21. 5. 2007 8:48)

Rajčata ponoříme asi na minutu do vařicí vody a pak se dají snáze loupat.Utřít znamená,třeba žloutky s cukrem a máslem, měchačkou míchat do běla.

ehm...

(cooker, 21. 5. 2007 0:03)

Jako každý správný muž, jemuž vařila maminka, neznám pojmy - spařit, utřít. *red face+confused* Dá se to prosím vysvětlit? Jinak to neochutnám.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA