Gazpacho( čti gazpačo - studená rajčatová polévka)
Gazpacho( čti gazpačo - studená rajčatová polévka)
500 g rajčat( kdo šetří čas, použije loupaná rajčata v konzervě valfruta),
1 cibule,
1 okurka,
1 dl
červeného vína,
10 černých oliv/ nemusí být/,
1 stroužek česneku,
1
lžíce olivového oleje,
sladká paprika,
cukr,
sůl,
barevný pepř,
tabasco,
petrželka.
3 porce, 1 porce asi 600 kJ
Rajčata spaříme a oloupáme nebo použijeme již loupaná ( z konzervy), drobně pokrájíme cibuli, osolíme, opepříme, osladíme, přidáme víno, utřený česnek s paprikou, olej a rozmixujeme. Pak přidáme okurku nakrájenou na drobné kostičky, odpeckované olivy a vychladíme. Před podáváním můžeme přiostřit tabascem a posypat petrželkou.
Doba přípravy 15 minut, chlazení 2 hodiny.
Komentáře
Přehled komentářů
Rajčata ponoříme asi na minutu do vařicí vody a pak se dají snáze loupat.Utřít znamená,třeba žloutky s cukrem a máslem, měchačkou míchat do běla.
ehm...
(cooker, 21. 5. 2007 0:03)Jako každý správný muž, jemuž vařila maminka, neznám pojmy - spařit, utřít. *red face+confused* Dá se to prosím vysvětlit? Jinak to neochutnám.
Odpověď
(Komteska, 21. 5. 2007 8:48)