Lilková pomazánka
22. 1. 2007
Lilková pomazánka
od Gabky
Gabku tuto pomazánku naučila její babička, která
byla Rumunka. Poprve jsem ji ochutnal u nich doma, když mě Gabčin
manžel připravoval na příjimačky z matematiky a od té doby vyhlížíme,
kdy budou lilky v akci. Dají se taky zavařit.
2 lilky
půl větší cibule
4 lžíce oleje
sůl
Umyté lilky pečeme 75 minut v troubě při 200 °C. Po vychladnutí oloupeme a vařečkou nasekáme proti vláknům. Přidáme nakrájenou a ve vodě propranou cibuli, olej a sůl. Vše promícháme.
Jíme na chlebu nebo na kolečka nakrájených grahamech. Nejlepší chuť má druhý den.
půl větší cibule
4 lžíce oleje
sůl
Umyté lilky pečeme 75 minut v troubě při 200 °C. Po vychladnutí oloupeme a vařečkou nasekáme proti vláknům. Přidáme nakrájenou a ve vodě propranou cibuli, olej a sůl. Vše promícháme.
Jíme na chlebu nebo na kolečka nakrájených grahamech. Nejlepší chuť má druhý den.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář