Ředkvičkové máslo
22. 1. 2007
Ředkvičkové máslo
Po francouzsku
Ingredience:
- 1 svazeček ředkviček
- 150 g žervé nebo lučiny
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
- 1. Ředkvičky velmi důkladně omyjte, nejlépe pomocí kartáčku. Případná poškozená místa odkrojte. Několik ředkviček si dejte stranou na ozdobu a ponechte jim i kousek zelené nati – ve Francii, odkud tahle pomazánka pochází, je to zvykem. Zbytek ředkviček nastrouhejte na struhadle nebo v robotu, jemně posolte a nechte čtvrt hodiny stát. Zelenina pustí hodně vody.
2. Utřete se solí, pepřem a žervé do hladka tak, aby ve hmotě nezůstaly hrudky.
3. Slijte z ředkviček vodu a vmíchejte je do směsi.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář