Rozhuda s pažitkou
22. 1. 2007
Rozhuda s pažitkou
Rozhuda je tvarohová pomazánka se zelenými bylinkami a cibulkou.
Ingredience:
- 500 g měkkého tvarohu
- 50–100 ml mléka
- 1 jemně nakrájená cibule
- 3–4 lžíce jemně nakrájené pažitky
- sůl a pepř
- 1 rovná lžička cukru
Příprava jídla:
1. Tvaroh podle potřeby zřeďte mlékem . Důkladně prošlehejte.
2. Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte
lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť).
Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na
chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.
2. Přisypte pokrájenou cibuli a pažitku, podle chuti osolte, opepřete a přidejte
lžičku cukru (s pomazánkou udělá hotový zázrak – krásně zjemní chuť).
Vyšlehejte hladkou pomazánku. Podávejte ji buď namazanou na
chlebu, nebo k vařeným či pečeným bramborám.
pomazanka
(katka, 22. 4. 2008 17:10)