Rychlá krabí pomazánka (1 porce)
3. 1. 2007
Rychlá krabí pomazánka (1 porce)
SUROVINA
Mražené „krabí“ tyčinky (surimi),
1 střední, jemně nakrájená cibule,
1/4 nastrouhaného celeru,
špetka soli a pepře k ochucení,
šťáva z 1/2 citrónu,
100 ml sladkého bílého jogurtu,
jemně usekaná petrželka,
kolečka citrónu k ozdobení
POSTUP
Rozmražené krabí tyčinky nakrájíme na prkénku ostrým nožem na malé kousky. V menší nádobě je ochutíme solí, pepřem a zalijeme citrónovou šťávou. Potom přidáme jogurt a vše dobře zamícháme. Necháme asi 1 hodinu odležet v chladničce. Pomazánku mažeme na celozrnné pečivo, zdobíme petrželkou a plátky citrónu a zapíjíme lehkým bílým vínem.
Komentáře
Přehled komentářů
SKVĚLÁ DOBRŮTKA,TAKÉ NASTAVUJI POMAZÁNKY I SALÁTY BÍLÝM JOGURTEM NENÍ TO TAK HUTNÉ A PŘITOM POCHUTNÁNÍČKO JE LAHODNÉ A VŮBEC KRABÍ TYČKY JSOU SUPER SUROVINOU U NÁS OBLÍBEOU VŠEMA V DOMÁCNOSTI
Bej majolky
(Veronika, 24. 6. 2008 17:42)To vypadá hodně dobře. Určitě to vyzkouším, protože všude možně kde jsem se koukala, tak tam přidávají ještě majonézu a já bych něco zdravějšího. díky za nápad
JOGURT JAKO POJIDLO
(IVKA, 17. 7. 2008 15:02)