Květákový salát a zapečené rybí filé s brambory
Květákový salát a zapečené rybí filé s brambory
Suroviny
½ květáku
1 mrkev
3 lž kukuřice
3 lž hrášku
½ hlávkového salátu
1 bílý jogurt
sůl, pepř
francouzská hořčice
600 g rybího filé
250 ml mléka
200 g sýra
2 vejce
sůl
sladká i ostrá mletá paprika
olej na vymazání
500 g brambor
Postup
Uvařený květák rozebereme na růžičky, nastrouhanou mrkev, hlávkový
salát, kukuřici a hrášek smícháme a zalijeme zálivkou z jogurtu,
hořčice, soli a pepře.
Plátky ryby osolíme a posypeme mletou paprikou, dáme do pekáčku a
necháme chvíli péci. Pak zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, paprikou
a částí nastrouhaného sýru. Zbytkem sýru posypeme povrch a necháme
zapéci.
Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s libečkem.