PLATÝZ S POMERANČOVO-JOGURTOVOU OMÁČKOU
Suroviny
1 menší platýz
1/4 pomeranče;
20 g nízkotučného jogurtu;
1/4 lžičky kukuřičného škrobu;
1/4 lžička dijonské hořčice;
olej;
bazalka
Postup:
Platýze zbaveného kůže pokapeme olejem a posypeme zmraženou nebo čerstvou bazalkou.Necháme odležet. Mezitím si připravíme omáčku smícháním trochy šťávy z pokrájených oloupaných a odblaněných pomerančů s jednou lžičkou kukuřičného škrobu, 80 g nízkotučného bílého jogurtu a jednou lžičkou dijonské hořčice.
Platýze zprudka opečeme na nepřilnavém povrchu s trochou oleje, rybu vyndáme a dáme orestovat pomeranče, přes které poté přelijeme zbytek omáčky. Necháme trochu povařit a přisolíme. Platýze servírujeme přelitého touto omáčkou a jako přílohu podáváme rýži. Dobrou chuť!