Rybí špíz s rajčaty a bramborami
30. 12. 2006
Rybí špíz s rajčaty a bramborami
Co potřebujeme:
200 g tresky nebo podobné ryby,
1/2 lžíce oleje,
citronovou šťávu ,
1stroužek česneku,
1/2lžíce směsi koření na ryby,
4 cherry rajčat,
několik lístků šalvěje,
2 malých brambor,
sezamový olej
sůl
Jak na to:
Rybu nakrájíme na kostky. V oleji promícháme citronovou šťávu, oloupaný a rozsekaný česnek, koření a sůl. Kostky ryby promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme půl hodiny v chladu odležet. Rajčata a šalvěj opláchneme a osušíme. Opláchnuté brambory uvaříme doměkka, scedíme a oloupeme. Rybu navlékneme střídavě s rajčaty a lístky šalvěje na čtyři špízy a v předehřátém grilu je za potírání zbylou marinádou upečeme. Horké brambory oloupeme, rozdělíme na talíře, osolíme, pokapeme sezamovým olejem a doplníme špízy.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář