Čínské zelí s tofu a rýží
15 dkg - čínské zelí (horní část)
20 dkg - tofu
4-5 ks - čínské voňavé houby
3 - olej
1 lž. cibule (nadrobno nakrájená)
šp. - zázvor
1-2 lž. - sojová omáčka
sůl
Příprava:
Čínské voňavé houby namočíme do misky s vroucí vodou, přikryjeme a
necháme asi 20 minut změknout a nabobtnat, potom odkrojíme tvrdé
nožičky, propláchneme ve studené vodě a nakrájíme na půlky. Uvaříme
rýži. Na oleji osmahneme plátky tofu z obou stran. Cibuli nakrájenou na
jemno osmahneme s nastrouhaným kouskem čerstvého zázvoru. Pak přidáme
zelenou část čínského zelí pokrájenou na malé kousky a osmahneme. Když
povadne, podlejeme troškou vody, všechno smícháme, voňavé houby a sojovku, doporučuji Joshem Shoyu. Přikryjeme
poklicí a dusíme na malém ohni asi 3 minuty, aby se směs dobře spojila,
pokrm je hotov. Číňané na severu země tento pokrm někdy na konci
přípravy zahušťují lžičkou škrobu.