Houbovo-tymiánové rizoto z trouby
22. 1. 2007
Houbovo-tymiánové rizoto z trouby
Vynikající rizoto
Ingredience:
- 30 g sušených hříbků
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 malá cibule, jemně nasekaná
- 2 prolisované stroužky česneku
- 2 lžičky tymiánových lístků + trocha na ozdobu
- 350 g rýže na rizoto
- 750 ml horkého zeleninového vývaru (i z kostky)
- hrst strouhaného parmazánu + hobliny k podávání
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1.
Houby v míse přelijte 430 ml horké vody a nechte je deset minut
bobtnat.
Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě
minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu
smažte.
2. Troubu zahřejte na 190/170 °C. Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a
nasekejte je. Do pánve s cibulkou a česnekem přidejte houby, tymián
a rýži. Důkladně promíchejte. Přelijte vodou z hub, vývarem a přiveďte k varu.
3. Osolte a opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi pětadvacet minut, až bude
rýže hotová a tekutina se vsákne. Vmíchejte strouhaný parmazán, případně
dochuťte. Před podáváním rizoto posypte parmazánovými hoblinami a lístky
tymiánu.
Mezitím zahřejte olej na pánvi nebo v rendlíku (můžete i v troubě) a dvě
minuty na něm pečte cibulku, až začne měknout. Přidejte česnek. Ještě minutu
smažte.
2. Troubu zahřejte na 190/170 °C. Sceďte houby – tekutinu uschovejte – a
nasekejte je. Do pánve s cibulkou a česnekem přidejte houby, tymián
a rýži. Důkladně promíchejte. Přelijte vodou z hub, vývarem a přiveďte k varu.
3. Osolte a opepřete, přikryjte a pečte v troubě asi pětadvacet minut, až bude
rýže hotová a tekutina se vsákne. Vmíchejte strouhaný parmazán, případně
dochuťte. Před podáváním rizoto posypte parmazánovými hoblinami a lístky
tymiánu.
Doba přípravy: 10
Pečení: 25 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář