Jahodové rizoto
3. 1. 2007
Jahodové rizoto (4 porcie) Nie je rizoto ako rizoto. Určite poznáte vegetariánske, hydinové či bravčové rizoto. Ale jedli ste už niekedy jahodové rizoto? Nie? Môžete to hneď teraz napraviť! SUROVINY 400 g jahôd, 2 šalotky, 800 ml zeleninového vývaru (môžete si ho pripraviť zo zeleninového bujónu), 250 g ryže, 200 ml suchého bieleho vína, soľ, korenie, 4 cl calvadosu, 2 polievkové lyžice parmezánu POSTUP Jahody umyte a osušte. Polovicu z nich porozkrajujte a odložte bokom. Druhú polovicu pokrájajte na malé kúsky. Šalotky ošúpte, pokrájajte na malé kúsky a opražte na oleji. Pridajte ryžu, soľ, korenie, podlejte vínom a do zmesi nasypte pokrájané jahody. Spolu duste. Keď sa víno odparí, podlievajte vopred zohriatym zeleninovým vývarom. Po približne 20 minútach (závisí to od druhu ryže) rizoto odstavte a nechajte postáť, aby vsiakla prebytočné tekutina. Do hotového rizota pridajte zvyšné jahody a calvados. Pred podávaním posypte parmezánom. 1 porcia obsahuje cca: 470 kcal, 7 g bielkovín, 55 g sacharidov, 10 g tuku. |
Komentáře
Přehled komentářů
bomba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
jija
(jija, 3. 10. 2007 13:20)