Mexická rýže
Mexická rýže
1 malá cibule,
2 malé stroužky
česneku,
1/2 červené papriky,
1 hrnek rýže (cca 2 dcl),
2 lžíce kečupu,
sůl,
1/2 lžíce olivového oleje,
1/2 kostky bujónu Wurtzel
2 porce, 1 porce asi 980 kJ
Na olivovém oleji krátce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, na malé kousky pokrájenou papriku a prolisovaný česnek. Mezitím asi ve 3 dcl vody rozpustíme bujónovou kostku. Ke směsi cibule, papriky a česneku přidáme suchou rýži a promícháme, pak přidáme kečup, osolíme a na závěr zalijeme 3 dcl bujónu. Přikryjeme pokličkou a asi 20 minut pečeme  při 180 st. Po upečení zkusíme, zda je rýže měkká a lehce promícháme, aby unikla pára. Můžete si okořenit tabascem.
Doba přípravy 10 minut, doba pečení 20 minut