Šafránová divoká rýže
22. 1. 2007
Šafránová divoká rýže
Přílohu ozvláštňují jednak zrnka divoké rýže, chutnající po oříšcích, jednak nezaměnitelné aroma šafránu. Koření stačí příslovečná špetka.
Ingredience:
- 300 g směsi bílé a divoké rýže (nabízí například Vitana)
- větší špetku šafránu (zhruba ¼ lžičky)
- 600 ml horkého
- zeleninového vývaru (z kostky)
- sůl na dochucení
Příprava jídla:
Rýži
vsypte do nádoby vhodné do mikrovlnky, poprašte šafránem, zalijte
vývarem, případně osolte (vývar může být sám o sobě dostatečně slaný).
Přetáhněte fólií a několikrát ji propíchněte. Vložte do mikrovlnky
a vařte šest minut na nejvyšším stupni, pak přepněte na střední stupeň
a vařte ještě šest až osm minut.
Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.
Bez techniky
Pokud nemáte mikrovlnku, jednoduše rýži uvařte ve vývaru se šafránem podle návodu na obalu.
Doba přípravy: 5
Vaření: 12-14 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář