Suroviny: 4 hrnky hovězího vývaru (z kostky) 2 hrnky neloupané rýže Natural 3 lžíce másla 6 žampionů 1 jablko 1 lžička sušeného tymiánu 1/4 lžičky šafránu 1/2 šálku kešu oříšků 2 hrnky strouhaného sýra 1 lžička soli
|
Postup práce:
- Rýži propláchneme nejprve studenou vodou a pak vařící vodou z rychlovarné
konvice
- Připravíme hovězí vývar - může být i z masové kostky. Do vařícího vývaru
vsypeme propláchnutou rýži, přikryjeme a dusíme na velmi mírném ohni asi
15 minut
- Během přípravy rýže si připravíme:
- Tuto směs vmícháme do horké rýže. Hrnec s rýží postavíme ještě jednou
na mírný oheň a po troškách lehce vmícháváme sýr.
Jakmile je sýr rozpuštěný tak, že pokrm získal mírně lepkavou konzistenci,
přesypeme rýži do nahřáté mísy a podáváme
Doba přípravy: 30-45 minut
|