Cizrna po královsku
Cizrna po královsku
cibule
mrkev
petržel
celer
maizena
bobkový list, tymián
solčanka, tebi, cukr, citrónová šťáva
Cizrnu přes noc namočíme a uvaříme s bobkovým listem. Cibuli orestujeme na oleji s vodou, kořenovou zeleninu nakrájíme na kostky a přidáme k cibuli. Ochutíme tymiánem a solčankou, podlejeme vodou a krátce podusíme. Přidáme uvařenou cizrnu, zahustíme maizenou nebo moukou a cukrem a citrónem dochutíme
Podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.
Komentáře
Přehled komentářů
Pokud se říká, že u většiny onemocnění se stav zlepší úpravou stravy, tak při celiakii, tedy nesnášenlivosti lepku, to platí dvojnásob. Ti, kteří to zkusili, určitě vědí, o čem mluvím. Horší je, že takto postižených je stále více. Jen poradit v otázce výběru vhodných potravin jim zřejmě nemá kdo. Jinak by zřejmě věděli, čest výjimkám, že upéct koláč se strouhankou, jakože náhradou mouky, ještě neznamená, že koláč bude bezlepkový.
http://dobreazdrave.cz/bez-lepku-anebo-s-lepkem/
Skvělý chléb
(dobreazdrave.cz, 11. 11. 2012 18:24)