Celozrnné těstoviny s masovou směsí a jogurtovou omáčkou
Celozrnné těstoviny s masovou směsí a jogurtovou omáčkou
100
g celozrnných přílohových těstovin,
1/2 lžíce oleje,
50 g cibule,
1stroužky česneku,
30 g žlutých kapustiček (nebo nakrájené kapusty),
100
g masa (kuřecí, mleté, sojové),
60 ml vývaru,
sůl, vegeta, chilli
koření (omáčka),
1/2 lžíce kečupu
omáčka:
100 g bílého jogurtu,
1/2
lžičky chilli omáčky,
2 lžičky mletých sušených bylinek (bazalka a
šalvěj),
sůl,
1 lžíce citrónové štávy
Nejprve připravíme omáčku. Do jogurtu přidáme chilli omáčku, bylinky, ochutíme solí, citrónovou šťávou, všechno dobře zamícháme a necháme odstát. Ve slané vodě (nebo vývaru) uvaříme kapustičky (nudličky hlávkové kapusty), necháme je vychladnout a rozkrájíme na půlky. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme nakrájené (mleté) maso, zalijeme vývarem ve kterém jsme vařili ružičkovou (hlávkovou) kapustu, přidáme rozetřený česnek, ochutíme solí, vegetou, chilli omáčkou nebo kořením. Odkryté pomalu vaříme až se šťáva hodně zahustí. Pridáme 2 lžíce kečupu, uvařené kapustičky a chvilku ještě povaříme. Těstoviny uvaříme podle návodu a servírujeme je na nahřáté talíře. Rovnoměrně je polijeme bylinkovou omáčkou, do středu přidáme masovou směs, posypeme strouhaným sýrem a zdobíme snítkem bazalky nebo petrželky.