Lenivé letní těstoviny
22. 1. 2007
Lenivé letní těstoviny
Nepotřebujete omáčku. Recept snadno přizpůsobíte i pro větší sešlost.
Ingredience:
- 2 středně velké červené cibule, nakrájené na osminky
- 4 cukety, nakrájené na větší kusy
- 6 stroužků česneku, neloupaných
- 6 lžic olivového oleje
- 400 g drobných, nejlépe třešňových rajčátek
- 300 g těstovin fusilli (vřetena) nebo jiných krátkých těstovin
- sůl, případně pepř na dochucení
- několik lístků bazalky (nemusí být)
- čerstvě nastrouhaný parmazán na posypání
Příprava jídla:
1. Opečte zeleninu Předehřejte troubu na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cibuli, cukety a česnek vložte do velkého pekáče nebo zapékací mísy (aby se k nim později vešly těstoviny). Pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete, lehce promíchejte a pečte čtvrt hodiny. Přidejte rajčata, zamíchejte a pokračujte v pečení dalších 15 minut. Zároveň přiveďte k varu velký hrnec osolené vody, aby byly těstoviny i zelenina hotové ve stejnou dobu.2. Uvařte těstoviny Do vroucí vody vhoďte těstoviny a vařte je podle návodu tak, aby byly na skus – trvá to 9–12 minut (záleží na druhu těstovin).
3. Smíchejte a podávejte Těstoviny nechte okapat. Zeleninu vyjměte z trouby, stroužky česneku vymáčkněte ze slupek a rozdrťte o stěny nádoby. Přisypte těstoviny, lístky bazalky a promíchejte. Podávejte v hlubších miskách, posypané čerstvě nastrouhaným parmazánem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář