Středomořské špagety
22. 1. 2007
Středomořské špagety
Neseženete-li roketu, použijte listový špenát, klidně mražený
Ingredience:
- 150 g špaget
- 1 lžíci olivového oleje
- 250 třešňových (nebo malých pevných) rajčátek, přepůlených
- 1 velký stroužek česneku, jemně rozdrcený
- 50 g lístků rokety
- trochu bazalky, čerstvé nebo (v krajním případě) sušené
- 130 g mozzarelly, nastrouhané nebo nakrájené na kousky
- sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla:
1. Špagety
můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém
hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je
podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec
vytřete kuchyňským papírem.
2. V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.
3. Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.
2. V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.
3. Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.
Doba přípravy: 5
Vaření: 25 minut
Počet porcí: 2