Těstoviny po sicilsku
22. 1. 2007
Těstoviny po sicilsku
Úžasně snadná a rychlá specialita! Servírujte ji po italsku: po menších porcích jako první chod.
Ingredience:
- 300 g špaget, nejlépe celozrnných
- 40 g spařených loupaných mandlí,
- nahrubo nasekaných
- 150 g strouhaného sýra 20%
- 1 velká hrst bazalkových lístků,
- nahrubo nasekaných
- 20 ml extra panenského olivového oleje
- 4 malá, nejlépe třešňová rajčátka,
- zbavená semínek a nasekaná
- sůl na dochucení těstovin
Příprava jídla:
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Mezitím vsypte do nádoby robota sekané mandle, většinu bazalky, olivový olej a sýr a všechno rozmixujte na hrubší směs – pesto. Pak sceďte těstoviny a promíchejte je s pestem a rajčaty. Podávejte ozdobené zbylými lístky bazalky.Doba přípravy: 10
Vaření: 8 minut
Počet porcí: 4
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář