DÝŇOVÁ KAŠE
DÝŇOVÁ KAŠE
Krásně žlutá kaše s nižší kalorickou hodnotou a vyšší nutriční hodnotou než obyčejná bramborová kaše.
- 1 brambor
- 1 hrnek uvařené a zcezené velké oranžové dýně
- 1/2 lžíce bio margarínu PRIMA
- mořská sůl
Dýni otevřeme a vydlabeme semínka a vlákna uvnitř. Odkrojíme kus dýně, oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Ty vaříme ve vodě do měkka. Zvlášť uvaříme v osolené vodě oloupané, nakrájené brambory (nejlépe s kmínem, pokud nám nevadí zbytky kmínu v kaši). Zcezenou horkou dýni s horkými bramborami rozmixujeme do hladka s margarínem a tekutinou. Jako tekutinu můžeme použít horké mléko nebo vývar z dýně. Dosolíme a podáváme jako přílohu místo běžné bramborové kaše.