Rýže s rajčaty a česnekem
50 g rýže,
1/2cibule,
1 stroužky česneku,
1/4 malý pórek,
1/4 malý rajský protlak,
1 rajčata,
1/2 lžíce oleje,
50 ml zeleninového vývaru,
petrželová nať,
1 lžička
papriky, sůl.
Rýži propláchneme v několika vodách a uvaříme ve 2 l osolené vody, poté propláchneme studenou vodou. V hrnci rozehřejeme olej, na kterém osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekem. Přidáme na kostičky nakrájený pórek a za stálého míchání lehce osmahneme. dodáme rajský protlak, nakrájená rajčata, vývar a zamícháme. Vmícháme uvařenou rýži, mletou papriku, dosolíme a ještě 10 min. vaříme na malém plameni. Posypeme sekanou petrž. natí.